Spring naar inhoud

Burnout

Burnout Dronten | Samen kijken naar de oorzaak  

Ken je dat? Alles kost je steeds meer energie. Het begint met opstaan. Zaken die je voldoening gaven bezorgen je nu stress en spanning. Je slaapt steeds slechter. Je hebt nauwelijks meer plezier of energie om dingen te doen. Je hoofd blijft maar piekeren en denken. Wellicht ben je overspannen of zit je tegen een burnout aan.

Andere stress of burnout klachten kunnen zijn: vergeetachtigheid, slechte concentratie, wisselende stemmingen, uitputting, irritatie en gespannen spieren. Je huilt om niets en je doet van alles, maar het overzicht ben je kwijt.

Burnout gaat vaak gepaard met schuld- en schaamtegevoelens, die voor extra druk zorgen. Wist je dat burnout juist veel voorkomt bij mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ambitieuzen, perfectionisten, harde werkers, loyale, enthousiaste, toegewijde en betrokken medewerkers. Herken je jezelf?

Bij een burnout ben je letterlijk opgebrand. Een burnout -of bijna burnout, vraagt om meer dan alleen uitrusten. Het is een samengaan van psychische en fysieke uitputting. Het hormonale systeem dat stresssignalen reguleert is verstoord geraakt. En juist dat maakt ‘even ontspannen en bijtanken’ zo razend moeilijk. Ik kan je helpen bij het vinden van jouw weg hieruit.

Mijn begeleiding is erop gericht inzicht te krijgen in je doen-en-laten, je kwaliteiten boven te halen en je valkuilen onder ogen te zien. In de behandeling kijk ik met je naar je levensstijl, voeding, beweging en stress hantering. De behandeling is specifiek op jou afgestemd. Wil je aan de slag? Maak dan snel een afspraak. Klik hier

Burnout Dronten |Voor organisaties

Ben je als werkgever op zoek naar ondersteuning voor je werknemers bij een burnout in de omgeving van Dronten? Of wilt je je medewerkers preventief ondersteunen? Neem dan contact op voor een afspraak.

Marlous weet op haar eigen rustige manier je aan het denken te zetten en met praktische hulpmiddelen weer op de goede weg te brengen.