Spring naar inhoud

Hartige boerenkooltaart

Dit recept is een echt recept voor de koude wintermaanden. Boerenkool is natuurlijk ook een echte typische groente voor deze tijd van het jaar én rijk aan vitamine C. Dat laatste is mooi meegenomen. Een ander voordeel aan deze hartige boerenkooltaart is dat je het ook makkelijk kan invriezen voor op een later moment. De laatste keer dat ik echter deze taart maakte bleef er echter niets over om in te vriezen...

Ingrediënten bodem (4 personen)
- 150 gram havervlokken
- 100 gram zonnebloempitten en pompoenpitten
- 50 gram olijfolie
- 1 ei
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 el gedroogde bieslook

Bereiding van de bodem
Verwarm de over voor op 180 graden. Doe de havervlokken en de zonnebloem en pompoenpitten in de blender. Meng dit goed door elkaar en dan kun je de rest van de ingrediënten toevoegen en mixen. Nu ontstaat er een soort deeg. Dit doe je in een springvorm voor een taart (bodem en zijkant). Je kunt het plat drukken met een lepel of met je vingers verspreiden door de vorm. Klaar? Dan kan de bodem 10 minuten in de voorverwarmde over.

Ingrediënten vulling
- 300 gram boerenkool
- 175 gram zongedroogde tomaten
- 4 eieren
- 2 eetlepels amandelmeel
- 150 gram geraspte geitenkaas
- peper

Bereiding van de vulling
Was de boerenkool en kook de boerenkool in een pan met een laagje water gaar. Ik zet de boerenkool op voordat ik met de bodem begin. Zodat de boerenkool klaar is als de bodem klaar is in de oven.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren goed op en voeg vervolgens de tomaatjes, amandelmeel en de peper toe. Is de boerenkool klaar dan mix je alles door elkaar. Vul de bodem met dit mengsel en strooi de geraspte kaas erover heen. Nu bak je de taart af in ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven.

Eet smakelijk!